KABA

Mladi izviđači kampiraju u Kamanju

KAMANJE – Već treću godinu za redom izviđači iz Zagreba i Zagrebačke županije ljetuju u Općini Kamanje u organizaciji Izviđačkog odreda Jarun iz Zagreba. Ove godine u kampu je 32 dječaka, djevojčica, mladića i djevojaka.

Od 23. srpnja do 6. kolovoza, izviđači borave u izviđačkom kampu kojeg su podigli na obali Kupe u Kamanju na samoj granici sa susjednom Slovenijom. Za sve sudionike kampa osmišljen je cijeli niz aktivnosti. Voditeljice kampa defektologinja Gordana Kukić i odgojiteljica Matea Čondić pripremile su sportske igre, natjecanja u pružanju pomoći, igara pod maskama, a neizostavno je i ravnopravno dijeljenje posla i sudjelovanje u svim svakodnevnim obavezama, od pripreme namirnica za ručak, spremanja, pranja suđa itd. Za dobru i zdravu prehranu brine se Trivo Milešević.

– Kako živimo, što sve radimo i nedostaje li nam išta u kampu uvjerili su se i naši domaćini. Posjetio nas je načelnik Općine Damir Mateljan. Za domaćine, Općinu Kamanje i PD Vrlovka, imamo samo riječi hvale. Odluka da već treću godinu za redom podignemo kamp proistekao je iz ljubavi na prvi pogled, a susretljivost načelnika Mateljana kao i svih u Kamanju dodatno je učvrstila tu našu odluku. Možemo najaviti kako su u planu i nove aktivnosti te proširivanje suradnje sa izviđačima iz susjedne Slovenije, a sve koji žele pozivamo da nam se pridruže i posjete nas do 06.kolovoza i iz prve ruke uvjere se kako je super biti izviđač, poručuju mladi izviđači.

kamp_izvidjaci2