KABA

Švicarci Karlovac proglasili prirodnim rajem

KARLOVAC – Na adresu Grada Karlovca pristiglo je još jedno prestižno priznanje. Nakon desetak nacionalnih i međunarodnih turističkih nagrada u posljednje tri godine, znanstveni odbor za dodjelu Švicarske turističke nagrade donio je odluku da gradu Karlovcu dodijeli nagradu u kategoriji: Prirodni raj, nagradu za „Zeleni grad Hrvatske”.

Kako su obrazložili Švicarci, do odluke da Karlovcu dodijele ovu prestižnu nagradu doveli su samo neki od razloga, kao što su, strateški položaj Karlovca u središtu Hrvatske, gdje se susreću planine i ravnice, rijeke i prekrasni šareni parkovi Karlovca, gdje se može opustiti i utonuti u prirodu.

Proglašenje nagrađenih i dodjela nagrada bit će u gradu Lugano u Švicarskoj za vrijeme trajanja najpoznatijeg Sajma putovanja i turizma, koji će biti održan od 16. do 18. studenog. Cilj manifestacije je promicanje visoke kvalitete turizma, zaštita i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te pružanje mogućnosti prezentiranja destinacija, koje su osobite i same po sebi posebne, švicarskoj javnosti.

Karlovac je peti grad u Hrvatskoj koji je dobio ovu turističku nagradu od 2006. godine do danas.

omicron