bic3

KARLOVAC – Dvadesetak entuzijasta uputilo se rano jutros biciklima na četverodnevno kružno putovanje kroz svih pet gradova i sedamnaest općina Karlovačke županije.

Riječ je o trećoj, sada već tradicionalnoj biciklijadi “Od Kupe do Kapele”, koju organizira Sportsko-rekreacijski klub “Pedala laganini”, a kako su zamislili ovu avanturu ispričao nam je predsjednik kluba Vladimir Latković.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/biciklijada_1.mp3}


Iako se na ovako fizički zahtjevne pothvate u pravilu odlučuju muškarci, vozači će cijelim putem imati i jednu ženu suputnicu. To je supruga šefa karlovačkog SDP-a Josipa Benčića, koji je također zaljubljenik u biciklizam. Mirjana Benčić pozvala je i ostale stanovnice naše županije da joj se pridruže na putu, ili na nekoj od dionica ovogodišnje vožnje, ili barem sljedeće godine. Ako ste u formi, kaže, ova relacija nije nikakav problem.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/biciklijada_3.mp3}

bic2


Pokrovitelj manifestacije i ove je godine Karlovačka županija, pa je bicikliste jutros na startu ispratio karlovački župan Ivan Vučić sa svojim suradnicima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/biciklijada_2.mp3}

bic1

Sretnu vožnju vozačima je poželio i vođa puta Vladimir Latković.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/biciklijada_4.mp3}


Organizatori pozivaju sve bicikliste Karlovačke županije da im se pridruže na dionici kroz njihov grad ili općinu. Već danas prijepodne karlovačkim su se vozačima pridružili oni ozaljski, a iz Ogulina biciklijada kreće sutra u 8 sati iz Parka kralja Tomislava. Start iz Slunja je u subotu u 8 sati ispred Gradskog poglavarstva, a iz Duge Rese u nedjelju u 14.30 sati sa Trga sv. Jurja. Povratak u Karlovac predviđen je u nedjelju u poslijepodevnim satima.