Laburisti: U čijim je džepovima završio novac iz NK Karlovca?

KARLOVAC – Koje su sve gradske tvrtke davale donacije NK Karlovcu i u kojem iznosu?

Kolika je točna vrijednost reflektora na nogometnom stadionu?

Od koga su naručeni, gdje je dokumentacija, projekt i dozvola za te reflektore?

Koji je točno interes građana u tome da se sporni reflektori kupe, obzirom da su kupljeni novcem građana?

Sve to samo su neka od pitanja na koja je od gradonačelnika Damira Jelića odgovor zatražila predsjednica karlovačke podružnice Hrvatskih laburista Snježana Kirinić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/snjezana_1.mp3}

Laburiste zanima i gdje je nestalo 135.000 eura koje je NK Karlovcu lani u listopadu uplatila Međunarodna nogometna federacija (FIFA), kao i što se točno dogodilo s novcem koji je za klub izdvojen iz gradskog proračuna i gradskih tvrtki. Zahtijevaju odgovornost i žele znati tko se okoristio svim tim novcem, jer da je on doista utrošen u klub, ovakvi dugovi, zaključuju Laburisti, ne bi niti postojali. Ova posljednja afera nije usamljen slučaj u novijoj karlovačkoj političkoj prošlosti, podsjeća Kirinić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/snjezana_2.mp3}

Nazvavši aktualnu gradsku vlast parazitima i štetočinama, Kirinić je na kraju Karlovčanima poručila da ih ili odlože na Babinu Goru, ili pošalju na jednosmjerno putovanje na Mars, jer tamo, kako je rekla, više neće imati šansu napraviti daljnju štetu. U sklopu priprema za sljedeće lokalne izbore koji nas očekuju na proljeće sljedeće godine, gradskoj vlasti su Laburisti pak poručili da pozorno prate njihov rad.

Što se tiče trenutne situacije u ovoj stranci, koja je, podsjetimo, bila najveće iznenađenje prethodnih parlamentarnih izbora došavši sa niti jednog na čak šest saborskih zastupnika, na nivou Karlovačke županije Laburisti trenutno broje 300-ak članova u šest ogranaka. U planu je osnivanje još tri nova ogranka, i to u Ozlju, Draganiću i Ogulinu.