ljubimci_doris_nasl

KARLOVAC – Grad Karlovac već niz godina podupire Kampanju udruge Prijatelji životinja ‘Obitelj na more, a pas na ulicu?’.

Svakog ljeta, uoči odlaska na godišnje odmore, drastično se povećava broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene ranjavanju i smrti od automobila, gladi i žeđi i iživljavanju pojedinaca. Građani koji izbacuju dotadašnjega člana obitelji na ulicu krše zakon, pokazuju neodgovornost i nedostatak empatije prema bespomoćnoj životinji te prebacuju odgovornost za zbrinjavanje životinje suosjećajnim građanima i pretrpanim skloništima za napuštene životinje.

Cilj kampanje je skretanje pozornosti na napuštanje pasa i na zakonski propisanu kaznu za napuštanje životinja.

Skloništa pretrpana odbačenim životinjama rezultat su neodgovornosti i pomanjkanja suosjećanja prema nedužnim bićima koja ovise o našoj skrbi. U cijeloj Hrvatskoj na tisuće napuštenih pasa čekaju pojedince ili obitelji koje će im pružiti novi dom.

Ovom kampanjom pozivaju se građani da se pridruže ljudima koji su udomili napuštenog psa ili mačku, da nikako ne kupuju životinje već da, ako imaju uvjete udome životinju iz skloništa i time spase još jedan život.

Ako želite psa i imate mogućnosti za njegovo udomljavanje dođite u sklonište u Utinji. Jednom ćete stvorenju uljepšati život, a vi ćete sigurno dobiti prijatelja za cijeli život. Pse smještene u skloništu za napuštene životinje u Utinji možete vidjeti na www.karlovac.hr, www.crpk.hr i www.udomimekarlovac.hr.

ljubimci_dorispincic