Mladi Ozljani proveli projekt promocije Savjeta mladih

OZALJ – Mladi u Ozlju dobar su dio ovog ljeta proveli radno. Od 15. svibnja pa sve do 15. kolovoza radili su na implementaciji preporuke društvenog uključivanja mladih koju je Ozalj dobio u sklopu projekta „Jednake mogućnosti za sve mlade!”.

Spomenuti projekt provodi Institut za razvoj mladih Kult iz Sarajeva u suradnji s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, i to organizacijama civilnog društva i jedinicama lokalne samouprave. Među suradnicima na projektu su i Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis te Grad Ozalj, čiji su korisnici i volonteri u sklopu ovog projekta već sudjelovali na edukacijama i studijskim putovanjima u Sarajevu, Novom Sadu, Slatini i Berlinu. U Ozlju, kao i drugim partnerskim gradovima i općinama, sredinom 2011. godine provedeno je istraživanje o potrebama mladih te o razini uključenosti u društveni život zajednice. Na temelju ovog istraživanja Kult je izradio preporuke kojima je sugerirao Gradu Ozlju na koji način da radi na aktivnom uključivanju mladih u život zajednice te u procese donošenja odluka.

Mladi volonteri odlučili su se za jednu od spomenutih preporuka – političko opismenjivanje mladih, približavanje politike njihovim stvarnim potrebama, izgradnja dijaloga s lokalnim vlastima te osposobljavanje mladih za kvalitetno sudjelovanje u razvoju zajednice – te su na tragu te preporuke proveli mali projekt, financiran također u sklopu projekta, i to sa 2.000 eura.

Naglasak projekta bio je na promociji Savjeta mladih, i to njegovog novoizabranog sastava, kao već postojećeg i nedovoljno iskorištenog instrumenta sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokanoj zajednici.

ozalj_lag2