filmski_festival

KARLOVAC – Za mjesec dana u Karlovcu će biti održana 17. Filmska revija mladeži i 5. Four river film festival. Organizatroi su već započeli s pripremama festivala koji će od 12. do 15. rujna po šesti put za redom biti održan u Karlovcu.

I ove godine u filmovima će gledatelji moći uživati i na otvorenom, jer će opet oživjeti Dubovac Open Air, koji će donijeti razna filmska izdanja. Između ostalih, zvijezde Open Aira na Starom gradu bit će Dario Lonjak, Karlovčanin, danas student režije koji je ostvario zapažene uspjehe na nacionalnim i internacionalnim festivalima i Ivan Kelava, producent iz Gunje. Prve večeri na Dubovcu će se prikazati autorski radovi Daria Lonjaka, dok će se druge večeri prikazati igrani film, omnibus Košnice, nastao u produkciji Ivana Kelave koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

I ove godine bit će dodijeljena Žuta zastava, nagrada za doprinos nenasilju na filmu.

A u okviru Filmskog 5+ programa, namijenjenog najmlađim filmofilima, u jutarnjim terminima, na rasporedu će biti filmovi nastali prema bajkama Hansa Christiana Andersena.