procistac_stepinac

KARLOVAC – Oko uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Gornjem Mekušju, koji je realiziran u sklopu ISPA projekta uskoro bi trebala biti završena izgradnja nasipa. Prema Hrvatskim vodama kandidiran je projekt kojim bi se prilazna cesta uređaju zaštititila od visokih voda.

Hrvatske vode nastavit će s projektom izgradnje nasipa, čeka se samo da budu riješeni imovinsko-pravni odnosi, rekao je to direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Ivan Mrzljak predstavljajući najnovije projekte ove tvrtke.

Nasip uz rijeku Koranu tako će biti povezan s onim uz rijeku Kupu, a na taj način cjelokupno područje Mekušja zaštiti će se od visokih voda.

Podsjetimo, projekt uređaja za pročišćavanje voda dio je ISPA programa ukupno teškog oko 36 milijuna eura. Na uređaj za pročišćavanje dolazi oko 70 posto otpadnih voda grada Karlovca. Na pročistač još nisu spojene kanalizacije Banije, Drežnika, Borlina i Švarče. Kada se u funkciju stave precrpne stanice na tim područjima i kanalizacija dovede na uređaj, tada će i stanovnici ovih gradskih četvrti plaćati uslugu pročišćavanja.