KABA

Jelić: Sezona grijanja je sigurna, no nadamo se blagoj zimi

KARLOVAC – Stara Toplana je u stečaju i čeka stečajnog upravitelja, a računi koji će ubuduće stizati građanima stizat će s adrese nove, Gradske toplane d.o.o. Korisnici koji preko zime ne budu mogli plaćati visoke račune, moći će dogovoriti plaćanje u dvanaestinama, kako bi lakše podnijeli udar koji će na njihov standard predstavljati novo poskupljenje centralnog grijanja od gotovo 24 posto, koje je Gradsko vijeće odobrilo još u srpnju.
Sezona grijanja je sigurna, no u gradskoj upravi i novoj Toplani nadaju se blagoj zimi, poručio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić gostujući danas u našem studiju.

Dodajmo i da 10. rujna ističe rok za iskazivanje interesa za ugradnju razdjelnika toplinske energije, što će Grad Karlovac sufinancirati sa 50 posto potrebnih sredstava. Iz Grada pozivaju sve zainteresirane predstavnike stanara na području Karlovca da izraze svoju zainteresiranost za sudjelovanju u ovom projektu putem obrasca koji je moguće preuzeti na internet stranicama Grada Karlovca, www.karlovac.hr ili osobno, na porti Gradske uprave, u Banjavčićevoj ulici. Temeljem postojećih iskustava u drugim hrvatskim gradovima i raznim zemaljama članicama Europske unije, ugradnjom razdjelnika topline odnosno raspodjelom i obračunom toplinske energije prema stvarnoj potrošnji moguće je ostvariti uštede i do 30 posto.

Gradonačelnik je ponovio kako su sve ovo tek kratkoročna rješenja problema grijanja u Karlovcu, dok se dugoročno rješenje vidi u izgradnji termoelektrane – toplane, no za eventualnu realizaciju tog projekta bit će potrebno barem nekoliko godina.