Karlovčanka Nikolina Tomašević putem EU programa do Pariza

KARLOVAC – Nikolina Tomašević prva je Karlovčanka koja putem programa razmjene mladih odlazi na poslovno usavršavanje u Francusku. Nikolina je magistra ekonomije, govori tri jezika, a u Francusku putuje putem programa Eurodyssee.

Eurodyssée je program razmjene mladih Skupštine europskih regija koji je započeo 1985. Svrha Eurodyssee programa je omogućiti mladim ljudima da steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

Sreću u Parizu, gdje će provesti idućih šest mjeseci, poželio joj je i karlovački župan Ivan Vučić pojasnivši više o programu Eurodyssee putem kojeg Nikolina ide na usavršavanje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/razmjena_1.mp3}

Putem istog programa Karlovačka županija je početkom godine na tri mjeseca ugostila Belgijanku Corinne Delacour. Eurodyssee postoji već 25 godina i kroz njega je prošlo već 10 tisuća mladih ljudi, istaknula je županijska pročelnica za europske integracije Eva Maria Sobotik Pavan.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/razmjena_2.mp3}

Nikolina Tomašević u Parizu će raditi kao asistentica glavnog menadžera za poreze u jednoj poreznoj tvrtki, a za ovu poziciju javilo se čak 22 kandidata, od kojih je u posljenji krug ušlo njih petero.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/razmjena_3.mp3}

Nikolina u Francusku putuje u nedjelju, a kući bi se trebala vratiti za šest mjeseci.