potrosac_tomasic

  • September 5, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Jučerašnji sastanak direktora „Gradske toplane” i udruga za zaštitu potrošača prošao je u konstruktivnoj i tolerantnoj atmosferi, javljaju iz Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP). Kako stoji u priopćenju koje potpisuje Željko Tomašić, glavna tema sastanka bili su ugovori o isporuci toplinske energije s korisnicima – potrošačima. Prihvaćeno je mišljenje da se ugovori s potrošačima moraju sklopiti prije početka sezone grijanja.

ROZP je značajno ublažila stavove u odnosu na prijašnje, pa sada poručuju da je na sastanku zaključeno da su nestručni zahvati na instalacijama isporuke toplinske energije neprihvatljivi, te da se mišljenje za eventualno izdvajanje iz sustava čeka od nadležnih državnih tijela.

Kako javljaju, temeljni zaključak sastanka je da, bez obzira na različite stavove i polazišta, građani Karlovca moraju sami riješiti svoje probleme. Lokalna samouprava nema pravo ostaviti građane bez grijanja, te ako netko baš ne želi koristiti usluge toplane demokratsko društvo to nam omogućava, međutim iz ROZP-a poručuju građanima da ne budu brzopleti, i da se ne isključuju iz sustava dok ne naprave kalkulaciju koliko im se to stvarno isplati.

Smatraju da je moguće da potrošači vrate povjerenje u toplanu, no za to je, kako navode, nužno da Gradska toplana ispuni obećanja da će biti u službi potrošača koliko god joj to dozvoljavaju ekonomska situacija i cijena energenata, da će sudjelovati u rekonstrukciji pružanja isporuke toplinske energije na način da je svim potrošačima pristupačna pod istim uvjetima, te da će izraditi Plan modernizacije, te ako bi se smanjila cijena usluge za krajnje korisnike.

ROZP poziva sve korisnike budućih usluga Gradske toplane da pokušaju riješiti sve probleme s toplanom.

Tomašić građanima poručuje i da su ga direktor nove toplane i njegovi suradnici uvjerili da su spremni i u mogućnosti pomoći potrošačima u zakonskim okvirima. Udruge će, tvrdi, i dalje reagirati na uočene eventualne nepravilnosti, ali smatraju da Gradska toplana zaslužuje šansu!

Može li Gradska toplana ispuniti obećanja, vidjet će se vrlo brzo, a kako bi bili pristupačniji građanima otvorili su i novu web stranicu www.gradska-toplana.hr.