KABA

Karlovački gospodarstvenici otputovali na EKOBIS

BIHAĆ – U Bihaću u susjednoj BiH danas počinje Međunarodni ekološki sajam “EKOBIS 2012”, na kojemu će se predstaviti i gospodarstvo Karlovačke županije. Sajam, uz redoviti program izlaganja, svake godine ima i niz pratećih sadržaja posvećen određenoj temi iz područja ekologije i održivog razvoja. Ove godine to je energetska efikasnost.

U organizaciji HGK Županijske komore Karlovac na zajedničkom štandu predstavit će se Karlovačka pivovara i Aquaterm, ali i tvrtka Interplan koja se bavi ekološkim inženjeringom i uređajima za pročišćavanje otpadnih voda, tvtka Polar čija je djelatnost proizvodnja plastičnih cijevi za kabelsku kanalizaciju i tvrtka Ilsad za proizvodnju PVC i ALU stolarije.

S obzirom na glavnu temu ovogodišnjeg EKOBIS-a i najave značajnih infrastrukturnih radova u Unsko sanskom kantonu, središnje mjesto na štandu Županijske komore Karlovac imat će tvrtka Aquaterm koja je pred potpisivanjem ugovora za radove na izgradnji kanalizacijske mreže grada Bihaća.

Inače, BiH tržište značajan je vanjskotrgovinski partner gospodarstva Karlovačke županije na kojem je prošle godine ostvaren izvoz u vrijednosti 35,6 milijuna dolara. Poseban interes za poslovnu suradnju karlovačko gospodarstvo ima sa susjednim Unsko – sanskim kantonom te karlovačka i bihaćka komora već niz godina potiču različite aktivnosti i inicijative.

Osim na Konferenciji, predstavnici Županijske komore Karlovac sudjelovat će i na nizu poslovnih sastanaka i prezentacija ostalih gospodarskih komora. Sajam će trajati do nedjelje, 9. rujna.