KABA

Laburisti ponovo uputili niz pitanja na adresu gradonačelnika Jelića

KARLOVAC – Kada, gdje i po kojim kriterijima je izašao natječaj za direktora i radnike nove Gradske toplane, zašto stečajni upravitelj nije preuzeo Toplanu i započeo plan sanacije, kako će „nova Toplana” voditi poslovanje, obzirom da nisu riješena dugovanja vjerovnicima „stare Toplane”, što će se dogoditi sa dugom „stare Toplane”, tko će ga, kada i kako otplatiti, gdje i kada je izišao javni natječaj putem kojeg je „nova Toplana” dobila koncesiju, kako će se riješiti pitanje radnika „stare Toplane” koji su ostavljeni na milost i nemilost bez i jedne lipe primanja za sve ovo vrijeme, koliko je količinski energenta osigurano za predstojeću sezonu grijanja, i o kojem se energentu radi, postoji li garancija da novi vlasnik Toplane neće odustati od pružanja usluge korisnicima grijanja, i postoji li jamstvo da neće podizati cijene nakon ovog posljednjeg poskupljenja te kada će građani i na koji način biti upoznati sa sadržajem novih ugovora sa „novom Toplanom”.

Sva ova pitanja upućena su gradonačelniku Damiru Jeliću, a uputila mu ih je predsjednica karlovačke podružnice Hrvatskih laburista Stranke rada Snježana Kirinić.

Imedika

Kako navodi Kirinić, Laburisti su odlučni u namjeri da građanima iznesu jasne činjenice, jer im se, smatraju, sustavno nastoji nametnuti samovolja i bezobraština gradske vlasti koja pri tom gleda isključivo i samo svoje vlastite interese. Ljuti ih što se građanima prijeti visokim kaznama i sudovima ukoliko se žele izdvojiti iz sustava centralnog grijanja, jer, ističu, građani imaju pravo izabrati sami kako će se i na koji način grijati.

Laburisti postavljaju i pitanje kako je moguće da građani i dalje plaćaju račune staroj Toplani, dok je dio njenih radnika istovremeno već mjesecima bez ikakvih prihoda, i više znaju gdje i kamo se obratiti.

Što se tiče izgradnje termoelektrane – toplane koja bi dugoročno trebala riješiti problem grijanja u Karlovcu, Laburisti se pitaju koliko će vremena biti potrebno za njenu izgradnju ako se željeznička stanica gradi tolike godine i još uvijek nije gotova, te postavljaju pitanje što da građani rade do tada, jer kako ističu, dosadašnji ogromni višemilijunski gubici dokazuju da ni nova Toplana neće moći dugo poslovati na ovaj način. Laburiste zanima i što će biti s onima koji ne budu mogli plaćati grijanje i kojima zbog toga prijete ovrhe.

Ples