KABA

HDZ pokreće peticiju za zaštitu i stavljanje u funkciju vojarne Luščić

KARLOVAC – Vojarna Luščić, površinski najveća vojarna na području grada Karlovca, prije tri je mjeseca ispražnjena, a još uvijek se ne zna njezina buduća namjena. Budući da je vojarnu od Hrvatske vojske preuzela Agencija za upravljanje imovinom, nitko nije siguran što će biti s tolikim prostorom koji se prostire na tri karlovačke gradske četvrti.

Upravo s tim razlogom, karlovačka Mladež HDZ-a zajedno s ogrankom te stranke s Luščića i Jamadola pokreće akciju potpisivanja peticije za zaštitu i stavljanje u funkciju vojarne Luščić. Akciju su nazvali „6 do 12 za vojarnu Luščić – Jamadol”, a žele da se što prije taj dio grada stavi u funkciju, te da se na prostoru bivše vojarne urede sportska i dječja igrališta, ispričao je predsjednik Mladeži HDZ-a Karlovca Matija Vuković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hdz_vojarna_1.mp3}

hdz_vojarna_2

Uz to, kažu u HDZ-u, zbog čestih provala i devastacije prostora bivše vojarne, koja je sada pod upravljenjem države, predlažu organizaciju zaštitarske službe koja bi danonoćna čuvala ovo područje.

Iako su se ponadali nekom riješenju za ovaj prostor, dodao je podpredsjednik HDZ-a Luščić – Jamadol Tomislav Katić, otkad je vojska otišla i država preuzela vojarnu, njihova nadanja su otišla drugim smjerom.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hdz_vojarna_2.mp3}

Iz HDZ-a poručuju da će o mjestima i vremenu potpisivanja peticije za vojarnu Luščić javnost uskoro biti obavještena.

hdz_vojarna_3