Grand prix 5. Four river film festivala belgijskom filmu Elton i Elza

KARLOVAC – Nakon tri dana prepuna filma u Karlovcu su za vikend završili 17. Filmska revija mladeži i 5. Foru river film festival. Nagradu su ove godine pokupili i Karlovčani. Naime, u konkurenciji filmova prijavljenih za 17. Filmsku reviju mladeži nagrade su osvojili, za najbolji animirani film – Somnambul, Matea Kovača iz Orahovice, najbolji dokumentarni film -Po kinu se grad poznaje, Kinokluba Karlovac, najbolji igrani film – Red Handed, Bruna Mustića iz Splita, a FKVF Zaprešić je s filmom 100 posto jabuka kući ponio nagradu za najbolji film u kategoriji slobodnog stila.

U sklopu 5. Four River Film Festivala žiri je nagrade dodijelio igranom filmu Freya, Station Nexta iz Danske, animiranom filmu iz Belgije – Rez, videoskupine Making Movies Jekini te Libanonki Jude Chehab za najbolji dokumentarni film – Iza šatora. S obzirom na širok izbor i težak odabir, žiri je uz Freyu nagradio i film Korisnička podrška Ted Beard! Productionsa iz Irske.U kategoriji dokumentranog filma napravljene su iznimke pa je uz već spomenuti film mlade Jude nagrada otišla u ruke Screenagersa iz Njemačke za film Dom je negdje drugdje. Mlad koliko i jučer, u suradnji Velike Britanije i Latvije odnosno Mareksa Kolatsa i Dane Jasinkevice iz Eletric December Watersheda, pobijedio je u konkurenciji filmova slobodnog stila.

Publika je ove godine imala isti ukus kao i žiri te su i oni nagradili Libanonku Jude za dokumentarni film Iza šatora, a Grand Prix ove godine odlazi u ruke Belgijancima iz Making Movies Jekina za film Elton i Elza.