Petra Lončar dvostrula svjetska prvakinja u kickboxingu

KARLOVAC – Na Svjetskom Prvenstvu u kickboxingu za kadete i juniore u Slovačkoj nastupili su i članovi CICVARA TEAMA – Tigra iz Karlovca i Tigar iz Slunja. Dvostruka svjetska prvakinja u kickboxingu postala je ove godine još nepobjeđena Petra Lončar. U kategoriji starijih kadetkinja -46 kilograma Petra je nanizala po 4 pobjede u light contactu i 3 pobjede u light contactu u kojem je bila prva nositeljica. Sve borbe u semi contactu završile su ogromnom razlikom u korist Petre, dok je u finalu light contacta ta razlika iznosila čak 26 bodova za Petru.

Nastupile su i druge dvije starije kadetkinje i to Petra Miskic, koja je izgubila meč za medalju nakon što je u prvoj borbi pobijedila, te Lucija Cicvara iz Tigra Slunj, koja je imala već u prvom kolu aktualnu Europsku prvakinju Liviju Murvai iz Kiraly tima, i nažalost tijesno je izgubila na zlatni bod.

Nastupila su još dva Tigra, i to Robert Basara koji je u juniorskoj kategoriji u semi contactu imao 3 pobjede i u finalu je izgubio od slovenca 8-14, te je osvojio srebrnu medalju, a jednako veliki uspjeh je imao u light contactu gdje je nanizao 4 pobjede, dok je u finalu izgubio nakon prekida zbog prejakog udarca u prsa.

Adam Blauhorn je osvojio 3, mjesto u semi contactu nakon 4 pobjede, te 3. mjesto u light contactu nakon 3 pobjede i prekida u vodstvu zbog krvarenja iz nosa koje se nije moglo zaustaviti.

Treba spomenuti da su najbrojnije kategorije upravo bile od Basare i Blauhorna, sa 25 i 29 natjecatelja, te je osvojiti medalju u tim kategorijama bio pravi podvig.

Ovim vrhunskim rezultatima, Blauhorn i Basara su ostvarili 3. kategoriju po HOO-u – vrhunski sportaš, te je sada u tom rangu ukupno 5 sportaša trenera Cicvare i to Davor šiljac, Petra Lončar, Marino štefanac, Robert Basara i Adam Blauhorn, dok 4. kategoriju vrsni sportaš HOO-a ima Lucija Cicvara iz slunjskog Tigra.