Novi turistički projekt “Piknik u Karlovcu”

KARLOVAC – Na Starom gradu Dubovcu danas je predstavljen novi karlovački projekt. Projekt „Piknik u Karlovcu” novi je proizvod na turističkom tržištu i na inovativan način obogaćuje turističku ponudu grada Karlovca i kontinentalne Hrvatske ujedinjujući s jedne strane male obiteljske obrte i poljoprivredna gospodarstva, prirodne domaće proizvode i tradicionalne recepte, a s duge strane načela održivog razvoja turizma i moderne turističke trendove.

Sve što se koristi u projektu je proizvedeno u Hrvatskoj kao ručni rad vrijednih ruku u malim obrtima i OPG-ima, a nastalo na temelju pomnog kreiranja svakog detalja ovog proizvoda, s odmakom od standardne „američke” piknik opreme, jedine koja se pronalazi na tržištu.

Ciljevi projekta su obogaćivanje turističke ponude Karlovca, stvaranje prepoznatljive, i inovativne i originalne turističke ponude, te stvaranje prepoznatljivog brenda, „Karlovačke piknik košare”, u kojoj se nalaze samo domaći proizvodi s područja Karlovca i okolice.

Projekt je ostvaren zahvaljujući financijskoj potpori Grada Karlovca, koji je kroz natječaj „ Sufinanciranje turističkih projekata za razvoj turizma Grada Karlovca u 2012″ sufinancirao 50% iznosa projekta u visini 28.000 kn. Projekt je rezultat zajedničke suradnje turističke agencije Ka travel i restorana Žganjer.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/piknik/*{/rokbox}