Pepač je otišao sa sportom u srcu

KARLOVAC – Karlovačka sportska zajednica i Nogometni klub Karlovac 1919 u podne su se komemorativnim skupom prisjetili Josipa Perkovića, istaknutig karlovačkog sportaša, sportskog djelatnika i novinara koji je preminuo u utorak u 78. godini života.

Stjepan Benić je govoreći o Josipu Pekoviću Pepaču uime NK Karlovac uz ostalo kazao kako je u njemu bio aktivan punih 60 godina kao igrač, član uprave ali i kroničar toga kluba.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pepo_1.mp3}

Pepo je bio i prvi predsjednik Karlovačkog sportskog saveza osnovanog 14. veljače 1991. godine, podsjetio je uz ostalo sadašnji predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl. Naglasio je kako je i u najtežim, ratnim godinama, Josip Perković puno radio za karlovački sport.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pepo_2.mp3}

Josip Perković je 1996. godine postao članom Upravnog odbora Saveza sportova Karlovačke županije i članom Hrvatskog olimpijskog odbora. Za svoj dugogodišnji sportski rad Pepo je primio brojne nagrade i priznanja, kazao je nadalje Želimir Feitl, dok je Marijan Bakić uime Hrvatskog zbora sportskih novinara govorio o njegovu novinarskom i publicističkom radu. Kao suradnik počeo je krajem 60-tih godina u Karlovačkom tjedniku a najduže se zadržao u Sportskim novostima kao dopisnik iz Karlovca. Napisao je i dvije knjige posvećene sportskim klubovima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pepo_3.mp3}

Uime Hrvatskog nogometnog saveza sućut obitelji Perković prenio je izvršni predsjednik Damir Vrbanović. Pokojnog Pepača ukratko je opisao kao osobu koja je bila sinonim grada kada je o nogometu riječ i čovjeka izuzetnog sportskog duha koji je otišao sa sportom u srcu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pepo_4.mp3}

Sahrana Josipa Perkovića Pepača bit će poslijepodne u 17 i 30 na rimokratoličkom groblju na Dubovcu.