Novi načelnik policije: “S manje novca očekujem bolje rezultate”

KARLOVAC – Nakon četiri radna dana provedenih kao načelnik policijske uprave Karlovačke, Tomislav Kotić novinarima je ispričao svoje prve dojmove ali i buduće planove za što kvalitetniji rad karlovačke policije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kotic_1.mp3}

Tomislav Kotić rođen je 1958. godine u Karlovcu. U braku je punih 29 godina, a ponosni je otac troje djece. Njegov osebujan životopis navodi da je bio zamjenik policijske uprave Karlovačke, neko vrijeme djelovao je u Slunju, a okušao se i kao glasnogovornik policijske uprave Karlovačke. Od 2007. godine prelazi u Zagreb u Ministarstvo vanjskih poslova, a dobitnik je brojnih odličja kao što su Spomenica Domovinskog rata, Red Hrvatskog trolista, Medalja Oluje i Spomenica Domovinske zahvalnosti. Njegov budući rad bit će usmjeren na rezanje nepotrebnih troškova, a otkrio je i pojedinosti o natječaja za zamjenika PU Karlovačke i načelnike policijskih postaja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kotic_2.mp3}

Imenovanja načelnika policijske postaje trebala bi uslijediti 15. listopada, a postupak bi trebao završiti 9. listopada. Testiranja kandidata će za svih 175 policijskih postaja u državi biti u isto vrijeme, 2. listopada, a vodit će ga djelatnici Uprave za ljudske potencijale. Koji su još kriteriji natječaja, i što je prioritet djelovanja, otkrio je sam Kotić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kotic_3.mp3}

Kotić je ujedno napravio i osvrt na proteklih 8 mjeseci ove godine i stanje sigurnosti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kotic_4.mp3}

Što se tiče bivšeg načelnika Policijske uprave Karlovačke Josipa Ćelića, on se javio na dva natječaja u Ravnateljstvo policije, a hoće li upravo on biti raspoređen na potencijalna mjesta još se ne zna. Također, nije poznato ništa o završetku njegove presude, a kako navodi Kotić, Ćelić je u izvršavanju svojih još uvijek nezavršenih poslova.