KABA

Hallelujah cup 2012 za vikend u Karlovcu

KARLOVAC – Ovog vikenda u Karlovcu će biti održan još jedan Hallelujah cup, natjecanje u taekwondou koje se u našem gradu održava po četvrti put.

Taekwondo klub Karlovac je pod pokroviteljstvom grada i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dosad organizirao nekoliko uspješnih međunarodnih Taekwondo turnira “Hallelujah Cup” za sve dobne skupine boraca i tehničara. Kupovi tog naziva održavaju se u nizu zemalja svijeta pod pokroviteljstvom Hallelujah Taekwondo Association, kršćanske organizacije koja djeluje u sklopu World Sports Mission, koja je u Seulu nedavno proslavila 25. rođendan.

Na sam dan proslave WSM, u Seulu, donijeta je odluka da se organizacija 1. Svjetskog Hallelujah prvenstva dodijeli Hrvatskoj i Karlovcu, Gradu gdje su počeci i korijeni ovog športa u Jugoistočnoj Europi, koji je planirano za listopad 2014. Valja naglasiti, da se prvenstvo održava po pravilima WTF-a, a na učešće su pozvani svi taekwondo sportaši svijeta, bez obzira na nacionalnost, spol, rasu i vjerska uvjerenja.

Hallelujah Taekwondo Association danas ima 136 kršćanskih taekwondo instruktora raspoređenih u 47 zemalja svijeta, koji se uz taekwondo aktivno bave i misionarskim poslom.

Taekwondo klub Karlovac do sada je svake dvije godine za redom organizirao Hallelujah cup ( 2006, 2008, 2010) na kojem je nastupilo preko 30 zemalja sa svih kontinenata.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/halelujah_plakat/*{/rokbox}