Dječji tjedan započeo i u Karlovcu

KARLOVAC – Kao i svake godine, Grad Karlovac se uključio u obilježavanje Dječjeg tjedna. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija posvećena djeci koja se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada, a ove godine je to od 01. do 07. listopada.

Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost šire javnosti na prava i potrebe djece kroz igru i druženje u za njih prigodno pripremljenim radionicama, izložbama, projekcijama i ostalim stvaralačkim aktivnostima. Također je jedan od ciljeva potaknuti odrasle da na volonterskoj i stručnoj osnovi pokrenu nove akcije od šireg značaja za daljnji razvoj i odgoj djeteta.

Grad Karlovac će se uključit i ove godine u obilježavanje Dječjeg tjedna u suradnji s udrugama Društvo naša djeca Karlovac, Lepeza, Jak kao Jakov , Sv. Veronika; Sportsko rekreacijskim i plesnim klubom „Casablanka”, Udrugom za ples i rekreaciju River Dance Karlovac i Gradskim muzejom Karlovac kroz različite radionice, priredbe i aktivnosti za djecu. U obilježavanje Dječjeg tjedna uključile su se sve karlovačke osnovne škole, oba Dječja vrtića, te ustanove i udruge koje djeluju na području grada Karlovca.

Danas će na Trgu bana Jelačića biti održana prezentacija i dodjela nagrada za izradu memo kartica na temu”Mobilnosti” na kojima će sudjelovati predškolske vrtićke skupine. Poslijepodne, od 16,30 sati na Odjelu za dječje bolesti karlovačke Opće bolnice bit će održana radionica oslikavanja stakla jesenskim motivima, koju organizira Udruga Sv.Veronika.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/djecji_tjedan_2012/*{/rokbox}