Pronađen ubojica iz Krstinje

VOJNIĆ – Policija je tijekom jučerašnjeg dana na području općine Vojnić pronašla 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, kojeg se sumnjiči da je tijekom mjeseca travnja ove godine u mjestu Krstinja kod Vojnića počinio kazneno djelo ubojstva. Danas tijekom dana on će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, u mjestu Krstinja u općini Vojnić, desetak kilometara od graničnog prijelaza Maljevac sa susjednom BiH, 17. travnja pronađen je mrtav 74-godišnji mještanin Momčilo Španović. Samo po sebi ubojstvo je bilo prilično zagonetno, te je šokiralo javnost. Naime, mještanin koji je vidio tijelo prije policijskog dolaska kazao je da je starcu na glavu bila postavljena partizanska kapa.

Kako je izvjestila policija, nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja kojeg su policijski službenici PU karlovačke proveli u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu te službom Interpola utvrđena je sumnja da je državljanin BiH star 34 godine, 15. travnja 2012. godine u dvorištu obiteljske kuće u Vojniću u mjestu Krstinja, gušenjem usmrtio 74-godišnjaka iz Vojnića, a ujedno mu tom prilikom nanio i više teških ozljeda po cijelom tijelu.