M. Vuković: “Ne kupujem Radio Karlovac niti me to zanima”!

KARLOVAC – “Ne kupujem Hrvatski radio Karlovac niti me to zanima”- rekao je kratko za Trend radio i Trend portal karlovački poduzetnik Marko Vuković, suvlasnik HS produkta i vlasnik Trend radija, TV Četiri rijeke i gradske kablovske televizije. Dodao je kako s nikim u gradu nije niti razgovarao o eventualnoj ponudi da kupi ovu radijsku postaju koja je posljednjih mjeseci tema mnogih, uglavnom kuloarskih priča i nagađanja.

Tako se ovih dana u tisku i na pojedinim internetskim portalima pojavljuje informacija kako je Vukovićeva kupnja Hrvatskog radio Karlovca već gotova stvar.
Iako se barata “neslužbenim izvorima i kuloarskim nagađanjima” gotovo sa sigurnošću se na takvim izvorima gradi činjenica o kupnji Radio Karlovca kao gotovom činu.

– Ne želim reagirati na takva medijska nagađanja i podmetanja, odlučan je Marko Vuković.

Stanje u HRK i briga o gradskoj imovini bila je tema i karlovačkih laburista. Nikola Vuljanić saborski zastupnik te stranke među ostalim je kazao kako aktualnoj gradskoj vlasti nije stalo da ima javni medij. Iako je imao ideju da na današnjoj presici budu sva tri saborska zastupnika s karlovačkog područja, u tome nije uspio. Za Radio Karlovac smatra kako je namjerno doveden u ovakvo stanje kako bi se prodao za jednu kunu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vuljanic_1.mp3}

Zašto za toliko, pita se Vuljanić i odgovara kako je HRK uobičajenim HDZ-ovskim postupkom doveden u blokadu. Neshvatljiv je i potez deblokiranja računa na dva dana kako bi se zadržala koncesija a gradonačelnikovo spominjanje “strateškog partnera” znači samo prodaju. Saborski zastupnik Nikola Vuljanić tvrdi kako nije istina da Grad Karlovac nema tristotinjak tisuća kuna koliko je potrebno za sanaciju Radio Karlovca, a misli i kako postoji kaznena odgovornost bivšeg direktora Marijana Stavljenića koji je sav novac iz gradskih dotacija unaprijed potrošio. Odgovornim smatra i gradonačelnika koji je taj gradski novac radiju isplatio odjednom, a ne na rate.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vuljanic_2.mp3}

Radio Karlovac bi sanirao, a iz njega izbacio sve one koji su došli voljom više sile i vlasti a o novinarstvu znaju puno manje od mene samoga – reako je Vuljanić