KABA

Ovogodišnje Dane piva posjetilo 120 tisuća posjetitelja

KARLOVAC – Milijun i 550 tisuća kuna ukupni su prihodi 26. Karlovačkih dana piva prema izvješću Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Karlovca. Ako se oduzmu rashodi, višak prihoda iznosi 9 tisuća i 500 kuna. Na temelju konzultacije s dežurnim službama procjenjuje se da je u 10 dana Dane piva posjetilo oko 120 tisuća posjetitelja, a organiziranim prijevozom, vlakom iz Zagreba koji je vozio petkom i subotom došla su 743 posjetitelja.

Imedika

Tijekom pivarske manifestacije, obavljeno je i niz anketa koje su pokazale da je najviše posjetitelja bilo iz Karlovca i to mlađih od 25 godina. Policija je privela ukupno šesnaest osoba, no cjelokupna ocjena sigurnosti prema izvješću policije je zadovoljavajuća. Hitna medicinska pomoć imala je 10 intervencija.

Dodajmo još kako je i podržan prijedlog o izradi novog koncepta organizacije Dana piva za 2013. godinu koji će pripremiti Turistički ured i tvrtka Mladost, a novi koncept bit će prezentiran na idućoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Karlovca.

Ples