mar_bist

MARIJA BISTRICA – Jubilarno, dvadeseto hodočašće hrvatske vojske i policije u nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu održat će se u nedjelju, 7. listopada. Po prvi puta u hodočašću i molitvi pridružit će se i branitelji iz Domovinskog rata.

Kako je najavljeno, misno slavlje na prostoru crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici u 11 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico, a propovijedati vojni biskup Juraj Jezerinac. Među brojnim svećenicima bit će i karlovački vojni dekan prečasni Andrija Markač.

Svoj dolazak potvrdili su I američki vojni biskup Timothy Broglio, direktor Međunarodnog vojnog hodočašća Blaise Rebotier, francuski vojni biskup Luc Ravel s kojim će doći i 45 vojnika francuske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, potom poljski vojni biskup Józef Guzdek u pratnji dvojice vojnih kapelana, kao i vojni biskup Bosne i Hercegovine Tomo Vukšić koji će predvoditi i 50 vojnika vojske Oružanih snaga BiH i djelatnika Ministarstva obrane.

Ove godine hodočašću hrvatske vojske i policije priključuju se i branitelji koji su inače imali svoje hodočašće u listopadu. S karlovačkog područja na 20. hodočašće u Mariju Bistricu ići će organizirano autobusom pedesetak branitelja, kazao je Petar Banić predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Karlovačke županije. No, očekuje se i veći broj obzirom da će mnogi do Marije Bistrice vlastitim vozilima.

Po tradiciji, u nedjeljom hodočašću u Mariji Bistrici sudjelovat će i Karlovačka građanska garda.