Chorus Carolostadien na svjetskom natjecanju u Španjolskoj

KARLOVAC – Mješoviti pjevački zbor Chorus Carolostadien sudjelovat će od sutra na svjetskom natjecanju zborova koje se održava u Španjolskom gradu Calella, pored Barcelone.

Nakon gotovo godinu dana planiranja i priprema, zbor je spreman za natjecanje s najboljim zborovima svijeta. Prijavljeni u dvije kategorije: folklorna glazba, u kojoj će izvesti četiri kompozicije hrvatske tradicijske glazbe, i u kojoj će pokušati obraniti zlato osvojeno prije četiri godine u Grazu, te po prvi puta u svom postojanju, u kategoriji pop glazbe s tri kompozicije, gdje će osim pjevanja, pokazati i svoje plesno iskustvo uz koreografiju koju je za zbor napravila Vera Vrbanac.

Zahvaljujući Gradu Karlovcu, Županiji karlovačkoj, ZOAKD-u grada Karlovca, županijskom ZAKUD-u i mnogim sponzorima, a dijelom i vlastitim sredstvima, Chorus Carolostadien pod ravnanjem prof. Marijana Tucakovića, dobio je mogućnost ponovo pokazati koliko vrijedne rezultate amateri mogu postići predanim radom i ljubavi za ono čime se bave, te pronijeti ime svoga grada i predstaviti ga na najljepši mogući način – glazbom.