Premijera filma o trgovanju ljudima danas u Slunju

KARLOVAC – Hrvatski Crveni križ i Centar za nove inicijative obilježavaju Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima. Prema procjenama, više od 4 milijuna ljudi prisiljeno je na prostituciju, prisilan rad, prosjačenje, sklapanje braka i kriminal.

Povodom Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima Hrvatski Crveni križ danas organizira prigodne aktivnosti u cilju podizanja razine svijesti o problemu trgovanja ljudima.

Tako će Gradsko društvo Crvenog križa Slunj povodom toga dana u srednjoj školi Slunj provesti edukaciju djece uz predavanje i prikazivanje filma inspiriranog istinitim događajima a prikazuje dva oblika trgovanja ljudima: prisilni rad i prosjačenje. Trajanje filma je 20 minuta a nakon premijere prikazivat će se u edukativne svrhe stručnim suradnicima, nastavnicima i profesorima osnovnih i srednjih škola, mladima srednjoškolskog uzrasta, volonterima Crvenog križa. Također će se koristiti u edukaciji policije, socijalnih radnika, mobilnih timova i drugih stručnjaka koji kroz svoje profesionalno djelovanje mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovanja ljudima. Film je snimljen po narudžbi Hrvatskog Crvenog križa a premijera će biti u 9 hrvatskih gradova i općina.