Dragojla Jarnević dobiva planinarsku stazu

KARLOVAC – U sklopu projekta „U spomen na Dragojlu” članovi Planinarskog društva Dubovac iz Karlovca obnovili su planinarsku stazu kroz Kozjaču, a svečano će biti otvorena sutra u 10 sati u Svibanjskoj ulici na Švarči, ispred kućnog broja 1.

Staza je dobila naziv „Dragojlina staza”, a njeno uređenje dio je aktivnosti koje se u Gradu Karlovcu provode povodom obilježavanja 200. godišnjice rođenja Dragojle Jarnević, poznate karlovačke književnice i planinarke. Sredstva za obnovu staze u cijelosti je osigurao Grad Karlovac.

Za tu priliku osiguran je besplatan prijevoz autobusom ispred zgrade Suda s polaskom u 9,45 sati, do Svibanjske ulice, gdje počinje „Dragojlina staza”. Planinari će propješačiti stazom kroz Kozjaču, posjetiti Etno kuću KUD-a Sv. Ana na Vučjaku do Planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji, gdje je za sve sudionike osiguran planinarski grah.

Također će se, u utorak, 23. listopada u podne u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” održati predavanje o životu i radu Dragojle Jarnević s naglaskom na planinarenje.