Promocija monografije o kulturnom amaterizmu Karlovca ipak za tri tjedna

KARLOVAC – Zašto monografija ”Karlovačko amatersko kulturno stvaralaštvo 1948-2008” nije izdana niti 5 mjeseci nakon što je tiskara Justament dobila novac, bilo je pitanje koje je jučer zainteresiralo širu javnost.

Današnji dan donio je rasplet situacije i čini se riješio sve nedoumice. Nakon što je jučer Goran Majetić, autor monografije, javno izrazio zabrinutost oko njena neizdavanja već gotovo 5 mjeseci otkako je poslana u tiskaru, izdavač, Zajednica organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti grada Karlovca odlučila je dati konačnu riječ.

– Želimo razjasniti i dati na znanje izjavu da će se monografija konačno izdati i da je dogovorena promocija za 13. studeni 2012. godine, potvrdila je Aleksandra Slaćanin iz ZOAKD grada Karlovca.

Očito je da su detalji oko tiskanja nakon jučerašnje intervencije medija usklađeni jer su na pressici sudjelovali i autor Majetić i vlasnik prozvane tiskare Justament, Vlado Justament.
Jučer se poteglo pitanje vezano za svotu od 20 tisuća kuna, koje je tiskara od izdavača primila još sredinom ove godine.

– Ja sam tu u potpunosti transparentan. Tiskara je primila 20 tisuća kuna predujma za repromaterijal, a sve skupa na kraju će izaći 40 tisuća kuna s PDV-om, a Tiskara Justament, to slobodno mogu reći, ispada donator, kazao je vlasnik tiskare Vlado Justament.

Ali, tiskara će biti samo privremni donator, jer će Zajednica uskoro morati negdje pronaći 20 tisuća kuna da u potpunosti podmiri troškove tiskanja koji su na kraju čini se porasli zbog veće kvalitete tiskanja.

Bez obzira na cijelu zavrzlamu oko ovog slučaja, vjerujemo da će 300 primjeraka od po 300 stranica prve cjelovite monografije o amaterskom kulturnom životu grada Karlovca za tri tjedna razveseliti mnoge Karlovčane.