KaBa ponovo daruje školu u Ladvenjku

Lani pred školom u Ladvenjku

KARLOVAC – Učenike i nastavnike područne osnovne škole Ladvenjak i ove će godine, uoči Svjetskog dana štednje, posjetili predstavnici Karlovačke banke. Po običaju, doći će sa poklonima namjenjenim učenicima za nastavu. Susret učenika i nastavnika škole i predstavnika Banke bit će u utorak 30. listopada u 11 sati.

Tako će se ponovo nastaviti akcija u kojoj karlovačke tvrtke pomažu siromašne škole. A prije 42 godine ondašnje poduzeće “Radio Karlovac i Karlovački tjednik” pokrenulo je akciju pod nazivom „Radne organizacije – pokrovitelji škola”. Namjera je bila upravo humanitarnog značaja – u skladu s mogućnostima pomoći osnovne i područne škole, većinom u ruralnim sredinama, koje zbog slabijeg materijalnog statusa, nisu bile u mogućnosti same nabavljati suvremenija učila.

Nažalost, mnoge ondašnje radne organizacije – danas poduzeća ili tvrtke – propale su i više ne postoje, mnoge od njih su u privatnim rukama pa su zaboravile na ovu humanu akcija koja je za cilj imala pomoći malim i siromašnim školama. Jedino Karlovačka banka njeguje ovu tradiciju još od davne 1970. godine. Tako su predstavnici Banke u posljednje tri godine školi u Ladvenjku darovali glazbeni sintisazjzer, zatim projektor, pa višenamjenski aparat za slanje faks-dopisa, kopiranje i skeniranje, nogometne lopte i druge darove. Što će to bankari predati đacima i učiteljima područne škole u Ladvenjku dan uoči Svjetskog dana štednje, za sada ne otkrivaju.

Karlovačka banka ujedno najavljuje i nastavak nagradne igre “KaBa biciklijada – Biciklom zajednom” kojom nagrađuje svoje vjerne klijente koji plaćaju MasterCard kreditnom karticom ove banke. Treće izvlačenje troje sretnih dobitnika koji će osvojiti po jedan bicikl bit će na Svjetski dan štednje 31. listopada u centrali Banke točno u podne.