KABA

Klapa Furešti u humanitarnoj akciji “Palčić gore”

KARLOVAC – U pastoralnom centru župe Sv. Tri Kralja na Baniji karlovačka klapa Furešti večeras će održati koncert u sklopu humanitarne akcije „Palčić gore!”.

Cilj humanitarne akcije “Palčić gore!” je prikupljanje sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu za zbrinjavanje najmlađih građana Hrvatske koji već u prvim danima svog života kreću u životnu borbu.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2.500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.

Akciju “Palčić gore!” organizira Klub roditelja nedonoščadi Palčići, a vrijednost ove akcije prepoznali su i pjevači klape Furešti. Ulaz je na koncert klape je besplatan, a novac prikupljen od dobrovoljnih donacija biti će utrošen za nabavku medicinske opreme potrebne karlovačkom rodilištu.

Koncert počinje u 20 sati.