NL “Volim Karlovac” apelira za spas Radio Karlovca

KARLOVAC – Nezavisna lista Volim Karlovac poslala je apel gradskoj vlasti i gradskim vijećnicima za spas Radio Karlovca.

Kako je sad već potpuno jasno da je gradonačelnik kao izvršna vlast u ovom gradu odlučio ugasiti Hrvatski Radio Karlovac, apeliramo ovim putem još jednom na Gradske vijećnike (prvenstveno oporbene) da zatraže stavljanje na dnevni red točke kojom bi se predložilo promptno preusmjeravanje dijela sredstava iz proračuna na račun Radija, kako bi se odblokirao, djelatnici dobili plaće za svoj rad, i radio nastavio s radom u, koliko – toliko, regularnim uvjetima. Apeliramo također na vijećnike vladajuće koalicije da takvu odluku podrže, ističu u Nezavisnoj listi.

Uvažavajući činjenicu da je HRK javni servis građana, da je medij star 50 godina, da je dio obitelji Hrvatskog radija kao javnog servisa na državnoj razini, te da je u prošlosti dao nemjerljiv doprinos medijskoj sceni Grada, kako svojim informativnim, tako i zabavnim programom, u Nezavisnoj listi Volim Karlovac smatraju da treba, uz određene preinake, i dalje vršiti tu svoju ulogu.

Zato iz nezavisne liste “Volim Karlovac” predlažu da se spoje Karlovački tjednik i HRK u jedno trgovačko društvo.