Švegar Gradsku toplanu prijavio Državnom inspektoratu i AZOP-u

KARLOVAC – Domagoj Švegar, jedan od osnivača karlovačke građanske inicijative Stop korupciji, prijavio je Gradsku toplanu Državnom inspektoratu i Agenciji za zaštitu potrošača.

U prijavi Državnom inspektoratu Švegar napominje da Gradska toplana d.o.o. šalje njemu i brojnim drugim građanima Karlovca račune za grijanje iako s njim i drugima nemaju potpisan nikakav ugovor. Obzirom da ugovorni odnosi ni na koji način nisu regulirani, Gradska toplana naplatom računa krši mnoge zakonske propise, koje je u svojoj prijavi Švegar naveo. Radi se o Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o energiji, te o Općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom.

U prijavi Agenciji za zaštitu potrošača istaknuo je da s tvrtkom Gradska toplana nikad nije potpisao nikakav ugovor, nikada nije na bilo koji način regulirao odnose, niti im je ikada dostavio bilo kakav podatak o sebi i stanu kojeg je vlasnik. No neovisno o tome, ta mu tvrtka isporučuje račune na kojima su ispisali njegovo ime i prezime, kvadraturu stana, adresu te osobni identifikacijski broj. Zato Švegar moli u Agrenciji da provjere na koji način su oni došli do tih njegovih podataka i jesu li to učinili na zakonit način.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/prijava_toplana/*{/rokbox}