Karlovačka banka darivala školu u Ladvenjku

LADVENJAK – Učenike i nastavnike Područne osnovne škole Ladvenjak danas su, uoči Svjetskog dana štednje, posjetili predstavnici Karlovačke banke. Donijeli su poklone namjenjene učenicima za nastavu.

Time je i ove godine nastavljena akcija koju je prije 42 godine potaknulo ondašnje poduzeće “Radio Karlovac i Karlovački tjednik” pod nazivom „Radne organizacije – pokrovitelji škola”. Namjera je bila humanitarna – u skladu s mogućnostima pomoći osnovne i područne škole, većinom u ruralnim sredinama, koje zbog slabijeg materijalnog statusa nisu bile u mogućnosti same nabavljati suvremenija učila.

Nažalost, mnoge ondašnje radne organizacije – danas poduzeća ili tvrtke – propale su i više ne postoje, mnoge od njih su u privatnim rukama pa su zaboravile na ovu humanu akcija koja je za cilj imala pomoći malim i siromašnim školama. Jedino Karlovačka banka njeguje ovu tradiciju još od davne 1970. godine. Tako su predstavnici Banke u posljednje tri godine školi u Ladvenjku darovali glazbeni sintisazjzer, zatim projektor, pa višenamjenski aparat za slanje faks-dopisa, kopiranje i skeniranje, nogometne lopte i druge darove.

Predstavnici Banke predvođeni Marijanom Begedinom direktorom Sektora građana ove novčarske ustanove danas su učenicima Područne osnovne škole u Ladvenjku predali raznovrsan školski pribor i potrepštine. Tom prigodom Begedin je kazao kako će Banka i dalje pomagati ovu školu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/banka_3010_1.mp3}

Na darovima je zahvalio Milivoj Smoljak, ravnatelj Osnovne škole Turanj u čijem je sastavu i područna škola Ladvenjak te učenici prigodnim programom.

Karlovačka banka ujedno najavljuje i nastavak nagradne igre “KaBa biciklijada – Biciklom zajednom” kojom nagrađuje svoje vjerne klijente koji plaćaju MasterCard kreditnom karticom ove banke. Treće izvlačenje troje sretnih dobitnika koji će osvojiti po jedan bicikl bit će sutra na Svjetski dan štednje 31. listopada u centrali Banke točno u podne.

lad_3010_2lad_3010_3