KABA

Na 6 ViK-ovih gradilišta u gradu radovi vrijedni 6 milijuna kuna

KARLOVAC – Na području izgradnje ili obnove komunalne infrastrukture, u Karlovcu je aktivno više gradilišta na kojima radi tvrtka Vodovod i kanalizacija, vrijednosti više od 6 milijuna kuna.

Na lokaciji prvog karlovačkog vodocrpilišta – Borlin, u tijeku su radovi na izgradnji nove klorirnice, vrijedne preko 700.000 kuna, čime ćemo podići kvalitetu dezinfekcije vode na tom izvorištu. Također, započeli su i radovi na uređenju okoliša i pristupne prometnice zdencima. Ove građevine koje, zajedno s ostalim objektima na Borlinu, imaju svojstvo kulturnog dobra, dobit će i obnovljena pročelja, izvjestili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Za stanovnike dijela naselja Mala Švarča septička jama uskoro će postati stvar prošlosti, jer su u tijeku radovi na izgradnji sekundarne kanalizacije i priključaka sanitarne odvodnje, koji bi trebali završiti polovicom prosinca. Ugovorena vrijednost ovih radova je preko 486.000 kuna.

Posljednje u nizu gradilišta otvoreno je proteklih dana na križanju Tkalčeve i Draškovićeve ulice, gdje se izvodi sanacija uličnog zida zgrade Autokluba Karlovac, do čijeg je oštećenja došlo uslijed radova na izgradnji kolektora u sklopu ISPA projekta. Investicija je vrijedna 600.502 kune, a radovi bi trebali završiti u narednih 70 dana.

Projekti čija je realizacija započela u kolovozu, izgradnja sanitarne odvodnje u Rossijevoj ulici, rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda do vodospreme Švarča te izgradnja vodospreme Slunjska brda, ulaze u posljednju fazu, a rok za izvođenje radova je studeni. Svi projekti započeti u srpnju ove godine uspješno su privedeni svom kraju. Stanari ulice Matije Gupca tako su dobili sustav odvodnje; rekonstruirani su vodoopskrbni cjevovodi u naseljima Orlovac i Gornje Mekušje, te su izvedeni radovi na novom bunaru u sklopu vodocrpilišta Gaza I, kažu u Vodovodu i kanalizaciji.

vodovod_radovi_2

vodovod_radovi_3

Ples