Vučić: Nećemo pokrenuti provjeru svjedodžbi i diploma djelatnika

KARLOVAC – Karlovačka županija neće pokrenuti provjeru svjedodžbi i diploma svojih djelatnika, rekao je to župan Ivan Vučić odgovarajući na vijećnička pitanja sa sjednice Županijske skupštine. Niti jedna hrvatska županija nije krenula u provjeru diploma, to nije zakonska obveza, a ako postoji sumnja u pravovaljanost nečije diplome, postoje nadležne institucije kojima se treba prijaviti takve slučajeve, dodao je Vučić.

Podsjetimo, jedna od prvih lažnih diploma pronađena je upravo u županiji, kada je otkriveno da pročelnica Ureda župana Bernardica Topolnjak Halapa ima nepravovaljanu diplomu. Afera oko diploma u Karlovcu je dosegla tolik nivo, da Karlovac ima novi brend – lažne diplome rekao je HNS-ov Zoran Zatezalo.

Župan se osvrnuo i na nalaz Instituta za javne financije, koji je objavio podatak o povećanju broja zaposlenih u tijelima Karlovačke županije. Županija ima 82 zaposlenih službenika i 4 dužnosnika, a do broja 166, koliko je objavljeno, ne dolazi se čak ni ako se uračunaju Županijska uprava za cesre, Razvojna agencija, Centar za gospodarenje otpadom, Javna ustanova, te Zavod za prostorno planiranje. Naime, s ovim institucijama dolazi se do broja od 112 zaposlenih. Iz Županije su pokušali doći do direktorice Instituta, no nisu uspjeli, a demantiji su poslani medijima koji su objavili ove podatke, dodao je Vučić.

Župan je dodao i kako je tužno što se ne objavljuje da je Karlovačka županija od pet elemenata uspješnosti u gospodarstvu, najuspješnija u četiri.