Posebno priznanje Predsjednika RH potvrda kvalitete karlovačkog inovatorstva

KARLOVAC – Ove godine karlovački inovatori na izložbi inovacija ARCA 2012 ostvarili su zapaženi uspjeh, naime od 8 predstavljenih inovacija, čak 5 je nagrađeno. Župan Ivan Vučić primio je najuspješnije inovatore Karlovačke županije, te im zahvalio na njihovom radu i unapređivanju gospodarstva.

Udruga inovatora Karlovačke županije djeluje od 1993. godine, a okuplja 130 članova, te je time najbrojnija, ali i najuspješnija u Hrvatskoj. O tome govore i brojne nagrade koje karlovački inovatori osvajaju na izložbama diljem naše zemlje, ali i svijeta. Od 8 inovacija izloženih na ARCI 2012 čak 7 ih je u primjeni ili će uskoro biti, dok ih je 6 zaštićeno patentom. Potpora županije inovatorima neće izostati ni u budućnosti, najavio je župan, pohvalivši rad karlovačkih tvrtki HS Produkt i Tvornice turbina Karlovac.

Kvaliteta karlovačkih inovacija, potvrđuje se iz godine u godinu. Predsjednik Karlovačke Udruge Marko Bubaš primio je i posebno prizananje predsjednika RH Red Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle, za poseban doprinos hrvatskom inovatorstvu.

inovatori_zupan2