KABA

Situacija oko Toplane opet na repertoaru Gradskog vijeća

KARLOVAC – Iako je Toplana za pojedine mnogo puta bila goruća tema Aktualnog sata karlovačkog Gradskog vijeća, daljnja situacija oko Toplane pokazuje da rasprave uopce nisu imale smisla. Iako je priča oko stare toplane loše završila, nažalost, niti priča oko nove nije dobro počela, kazala je vijećnica Marija Bodržić Zorić pozvavši direktora Gradske toplane Inoslava Latkovića da se spusti na loptu i nadje zajednički jezik s građanima. Upravo ugovor je za mnoge građane neshvatljiv, a Zorić ističe kako će brojni građani potratiti život proučavajući ga. A ni tada neće saznati što su s tim ugovorom htjeli poručiti. Direktor Gradske toplane Inoslav Latković na upite Bodrožić Zorić samo je odgovorio da se oni trude što više razgovarati s građanima i da je ugovor takav kakav je, na što je Bodrožić Zorić upozorila da je to ugovor koji prosječno obrazovan čovjek ne razumije, te da su stavili građane u situaciju “uzmi ili ostavi”.

Imedika

Marija Bodrožić Zorić i Marin Prpić danas su ujedno izvjestili javnost da su istupili iz SDP-a, te da će od sada u Gradskom vijeću djelovati kao nezavisni vijećnici.

Nakon dugo vremena na Aktualcu Gradskog vijeća našlo se pitanje o karlovačkom bazenu. Što je projektom bazena koji je trebao niknuti u našem gradu, je li istina da je istekla građevinska dozvola i koliko će nas taj propust koštati – pitanje je koje je uputio SDP-ov Josip Benčić. No, nitko od 21 prisutnog vijećnika nije znao odgovor na pitanje, pa je Benčić sam sebi odgovorio. Građevinska dozvola je istekla i to nas je koštalo 5,3 milijuna kuna. Tko je odgovoran za ovaj propust pitanje je koje je ostalo visiti u zraku.

Ples