KABA

Počinju proslave Martinja; ne sjedajte za volan ako ste konzumirali alkohol

KARLOVAC – Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja koji se slavi 11. studenog, temeljem iskustava prethodnih godina očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića i potom sudjelovati u prometu. Posebno se to odnosi na vozače motornih vozila.

Na to ukazuju i statistički pokazatelji prethodnih godina. Naime, u dane proslave Martinja 2011. godine zatečeno je 39 vozača da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, 2010. godine zatečen je 41 vozač, a 2009. godine 49 vozača. Također, tih dana dogodilo se šest prometnih nesreća s materijalnom štetom a sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola, dok su se 2010. godine dogodile dvije prometne nesreće u kojima je jedan od vozača bio pod utjecajem alkohola, a 2009. godine pet prometnih nesreća.

Iz tih razloga, Policijska uprava karlovačka će posebno u razdoblju od danas do nedjelje, 11. studenog provoditi pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.

Ples