KABA

Još jedna udruga u Draganiću

DRAGANIĆ – U Draganiću je osnovana “Udruga ovlaštenika zemljišne zajednice Draganić”. Cilj djelovanja je rad na povratu imovine koja je mještanima Draganića oduzeta za vrijeme bivše države. Draganićka udruga zemljišnih zajednica na ta se način priključila krovnoj Udruzi zemljišnih zajednica na razini Republike Hrvatske kojoj je sjedište u Velikoj Gorici i koja aktivno djeluje na povratu imovine zemljišnih zajednica.

Imedika

Na izbornoj skupštini Udruge u Draganiću za predsjednika je biran Boris Rak, njegov zamjenik je Ivan Bujan a tajnik Ivan Črne. U upravni odbor izabrani su Stjepan Biličić, Josip Jazvac, Mijo Šegulić i Josip Rak. Nakon osnivačke skupštine draganićke Udruge imenovan je Inicijativni odbor za pripremu osnivanja istoimene udruge na razini Karlovačke županije.

U radu osnivačke skupštine uz ostale, sudjelovali su i predsjednik Zajednice zemljišnih zajednica Hrvatske Zdravko Lučić, predsjednik zemljišnih zajednica Grada Zagreba Davor Šimunec te karlovački odvjetnik Darko Šantić koji je tom prigodom predstavio knjigu “K povratu imovine zemljišnim zajednicama Hrvatske” autora Zdravka Lučića.

Ples