“Potrubi protiv poreza na nekretnine”

KARLOVAC – Hrvatski laburisti – Stranka rada priredila je danas akciju nazvanu “Potrubi protiv poreza na nekretnine”. Posebnim transparentima istaknutima na raskrižjima kod Tržnice, Autobusnog kolodvora i Žitne kuće nastojali su građanima pokazati što misle o novom prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine, koji je javno obznanjen. U tome su zatražili i pomoć vozača koji su se oglašavali trubljenjem automobilskim i kamionskim sirenama.

 U akciji je sudjelovala i Snježana Kirinić, predsjednica Hrvatskih laburista – Stranke rada Podružnice Karlovačke županije. Kazala je kako laburisti smatraju da je porez na nekretnine novi udar na građane koji žive od svoga rada, te da je nepošten i nepravedan jer će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan. One pak, koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili jednostavno imaju novac na računima banaka, porez će zaobići, uvjerena je Kirinić.
 

Vlada Republike Hrvatske predložila je ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu pa će njime zahvatiti najširi dio stanovništva. Na žalost, financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim dijelom je ispod te vrijednosti. To pojednostavljeno znači da, iako ljudi žive u kućama koje su sami sagradili i nadograđivali godinama ponekad i kreditnim zaduženjem, to ne znači da su i bogati. Laburisti dodaju kako će takav porez dovesti i do novog vala ovrha koje će pokretati država kada građani više neće biti u mogućnosti platiti porez. Da naplati svoja potraživanja, država će na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Znamo što će se s njima dogoditi i tko će ih kupiti, poručju Hrvatski laburisti – Stranka rada.

Akciju “Potrubi protiv poreza na nekretnine” nastavljaju i sutra od 10 do 12 sati.

trube_2