strateg_sport

  • November 23, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Karlovačka sportska zajednica nastavlja s radionicama koje u konačnici trebaju pomoći stvaranju strategije razvoja sporta u Karlovcu do 2020. godine. Sinoć se razmišljalo, razgovaralo i predlagalo o temi “Značajne sportske priredbe u gradu Karlovcu” s posebnim naglaskom na afirmaciji sporta i grada kroz organizacije vrsnijih nacionalnih i međunarodnih sportskih priredbi.

Zaključeno je kako je potrebno unaprijed odrediti prioritetne manifestacije, a u njihovu organizaciju uključiti Karlovačku sportsku zajednicu, Grad Karlovac i Županiju te sve od lokalnih do nacionalnih sportskih saveza.

Moderator sinoćnje radionice Krunoslav Karin u uvodu je naznačio pet dijelova ove teme. Podsjetio je na neka sportska zbivanja u prošlosti a koja su imala i svjetski značaj, primjerice međunarodne košarkaške utakmice, moto-cross natjecanja ili pak dio Univerzijade 1987. godine koja se održavala u gradu. Organizacija takvih sportskih prirebi imala je za posljedicu i uređenje sportskih objekata – Školske sportske dvorane, na primjer.

Nadalje, u strategiji za budućnost sporta su i takozvani klupski događaji, potom određene kvalifikacijske utakmice u raznim sportovima kojima bi Karlovac mogao biti domaćinom te domaće sportske priredbe od značaja za Hrvatsku. I konačno, tu su i već ustaljene priredbe kao Veslačka regata na Kupi ili teniski turnir u počast hrvatskim braniteljima koji godinama organizira Teniski klub Karlovac a terminski (ali i financijski) vezane su i uz rođendan Karlovca.

U raspravi je uz ostalo istaknuto kako do sada nije bilo strategije sporta pa se nije niti znalo što se može, od sportskih priredbi, unaprijed očekivati za tri ili pet godina u našem gradu. Dragutin Mikša je dodao kako drugi gradovi imaju i bolje uvjete, primjerice sportska dvorana u Karlovcu više tehnički ne zadovoljava organizaciju zahtjevnijih natjecanja.

Da je potreban detaljan plan godišnjih sportskih zbivanja mišljenja je i Miloš Đanković koji upozorava kako treba uključiti i Turističku zajednicu grada.

Mladen Kuka očekuje da se ne ponovi sportsko “reketarenje” kakvim je nazvao zbivanja oko Nogomenog kluba Karlovac” jer je to bio “tumor za karlovački sport potpomognut politikom”.

Nakon završetka svih radionica a predviđeno ih je još pet, pisano će se sumirati sve bitno iznešeno. Naredna tematska radionica zakazana je za srijedu 28. studenoga.