KABA

Siniša Ljubojević ponovo izabran za predsjednika županijskog SDSS-a

KARLOVAC – Siniša Ljubojević ponovo je izabran za predsjednika Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke. Na novi mandat Ljubojević je izabran na redovitoj izbornoj skupštini stranke održanoj u Karlovcu. Za podpredsjednike su izabrani Slađana Bunjevac i Mile Velimirović, dok je tajnik stranke Igor Novković iz Vojnića.

Imedika

Govoreći o izvještaju o radu Ljubojević je naglasio da je rukovodstvo Županijske organizacije od izvanredne skupštine uspjelo podmladiti članstvo odnosno vodeće ljude u organizacijama, omasoviti sve ogranke, te pojačati komunikaciju i suradnju među ograncima. Centralna tema planiranih narednih aktivnosti su svakako pripreme za predstojeće lokalne izbore na kojima ova organizacija ima realno ostvarive planove za izuzetno dobar izborni rezultat.

– Problemi s kojima se susreće srpska zajednica skrivaju se iza demagogije vlasti. Ne rješavanje programa održivog povratka, poštivanja Ustavnog zakona  o pravima nacionalnih manjina i sličnih problema  imat će nepovratne poslijedice po srpsku zajenicu i toga moramo biti svjesni. To nećemo dopustiti, a svoj politički utjecaj SDSS će uložiti u stvaranju perspektive ne samo održivosti već i razvoja zajednice, rekao je Ljubojević.

Predsjednik stranke dr. Vojislav Stanimirović kolegicama i kolegama iz Karlovačke županije ponovio je dio onoga što je rekao i članovima stranačke Skupštine veče prije u Sisku, kazavši da su očekivali da će mnoga pitanja od obnove stanova do penzija i svega ostalog biti riješena do ljeta iduće godine i ulaska Hrvatske u EU. Mi se radujemo ulasku naše države u EU jer smo uvjereni da će tada konačno početi stvarna primjena pojedinih zakona, jer europska praksa ne poznaje da se aktualni zakoni ne primjenjuju, poručio je Stanimirović.

Ples