KABA

Udruga Korana dobila prostorije u Grabriku

KARLOVAC – Prostorije Gradske četvrti Grabrik dane su na uporabu Udruzi za zaštitu potrošača grada Karlovca Korana. Cilj je da u budućnosti ovaj prostor preraste u Savjetovalište za zaštitu potrošača, no trenutno nema financijskih sredstava za realizaciju tog projekta.

Članovi će potrošačima biti dostupni radnim danom od 9 do 13 sati, ali mole građane da im se prethodno najave na info telefon (099 / 237 94 72) jer nisu u mogućnosti biti u novim prostorijama cijelo vrijeme. Od svog osnivanja 2. veljače 2009. godine do danas, zaprimili su nešto manje od 2 500 poziva. No javljaju im se potrošači iz drugih županija, primjerice iz Zagreba je stiglo 117 poziva.

Rad Udruge do sada je najviše podržavao grad Karlovac, koji je od osnivanja Udruge za zaštitu potrošača Korana 2. veljače 2009. godine pomogao njen rad s gotovo 50 tisuća kuna, a pomažu i sufinanciranjem projekata, te podmirenjem troškova prostorija.

Između ostalog aktivisti Udruge Korana uspjeli su postići da sva tijela koja odlučuju o javnim uslugama imaju savjetodavna tijela, također I sva trgovačka društva naše županije imaju osnovana Povjerenstva za zaštitu potrošača.

Do sada su proveli nekoliko projekata kojima štite prava potrošača, ali i projekata kojima upoznaju potrošače s njihovim pravima. Također se nadaju da će i dalje uz pomoć grada nastaviti s provođenjem ovakvih projekata.

Do sada su postigli da se u zakon o ovršnom postupku stavi izmjena kojom se zabranjuje naplaćivanje opomena,uvedena je zabrana naplaćivanja troškova računa parkirne karte, naplaćivanje javnih usluga obavlja se prema potrošnji, žalbe potrošača na javne usluge postale su upravni postupak, a uspjeli su i ukloniti zapreke s biciklističkih staza u Karlovcu.

udruga_korana

omicron