hotel_korana_ulaz

  • November 29, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Prije nešto više od dva mjeseca Nikola Hanžel kupio je hotel Koranu za 6 milijuna i 320 tisuća kuna. Time je, nakon 21 godine, počelo rješavanje problema najveće karlovačke ruševine. Sa Općinskog suda u Karlovcu potvrdili su nam kako je rješenje o ovršnoj prodaji postalo pravomoćno, te je tvrtka Lana Commerce upisana kao vlasnik nekretnine.

Nekad jedan od karlovačkih bisera i reprezentativni turistički objekt, prema nekima najljepši hotel bivše države, već 21 godinu nosi neslavni naziv najvećeg rugla našeg grada. Oni mlađi vjerojatno se ni ne sjećaju kako je hotel nekada izgledao, no stvari bi se, kako se čini, uskoro mogle promijeniti. Iako hotel neće imati nekadašnje vizure, uskoro bi mogli konačno dočekati da ruglo nestane, a zatim i izgradnju novog objekta.

Glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu Irena Šegavić potvrdila je kako je Rješenjem Županijskog suda potvrđena odluka Općinskog suda, te je Hotel prodan na drugoj javnoj dražbi, sad je još preostalo ročište za namirenje ovrhovoditelja i založnih vjerovnika, koje je zakazano za 21. prosinca.

Grad Karlovac je zainteresiran za što brže rješavanje ovog problema, jer je u gradskom interesu da vizuru našeg grada ponovo uljepša reprezentativna građevina, a na tom mjestu ne može biti nikakav drugi objekt, osim onoga turističke namjene, rekao je gradonačelnik Damir Jelić.

Gradske službe rade na izdavanju dozvole za rušenje, no svi moramo biti svjesni da tek nakon toga slijedi najveći dio posla – urbanistički natječaj. Osim rušenja, ostalih aktivnosti neće biti u 2013. godini, dodaje Jelić.

Aktivnosti u hotelu već su počele, naime kafić Slap otišao je u povijest. Bivši vlasnik morao je ukloniti svoj inventar, a stanje koje smo danas zatekli – možemo reći demoliran caffe bar, govori kako će rušenje uslijediti uskoro.

Novi hotel prema najavama trebao bi imati i bazen, a koja još iznenađenja priprema novi vlasnik, Nikola Hanžel, preostaje nam vidjeti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/hotel_korana_rusevina/*{/rokbox}