naslovnica

  • November 29, 2012
  • Admin
  • 0

 

ULTRA EUROPE MUSIC FESTIVAL

najveći glazbeni događaj u Hrvatskoj do sad


Ultra Music Festival, vodeći i najpoznatiji festival elektronske glazbe, dolazi u Hrvatsku i bit će održn po prvi put u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Organizator, tvrtka Ultra Enterprises odabrao je upravo Hrvatsku u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju ovog renomiranog događanja koje e tu biti održano i sljedećih pet godina.

Tako će jedan od najljepših stadiona u Europi, splitski Poljud, te Amfora Grand Beach Resort na Hvaru ugostiti vodeće DJ-e svijeta u, na ovim prostorima dosad, neviđenim produkcijskim uvjetima. Prema procjenama organizatora, već će prvo izdanje festivala posjetiti 60.000 ljubitelja elektronske glazbe iz cijelog svijeta, a Split će se zahvaljujući ovom događanju upisati na kartu vodećih svjetskih lifestyle destinacija s vrhunskom glazbenom festivalskom ponudom te postati europski pandan Miamiju.

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/trend_radio/ULTRA_EUROPE_Festival/ultra/*{/rokbox}

“Elektronska glazba jedan je od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a festival Ultra je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo ULTRA EUROPE u Hrvatsku bila laka. Vjerujemo kako su ljubitelji elektronske glazbe diljem Europe već svjesni značaja festivala Ultra te da će u velikom broju pohoditi srpanjsko izdanje u Splitu i Hvaru.” – izjavio je direktor tvrtke Ultra Enterprises Russel Faibisch.

Festival Ultra Europe projekt je organizatora tvrtke Ultra Enterprises iz SAD-a i partnera u Hrvatskoj Adria MM Produkcija te sa 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u turizmu i pratećoj industriji zabave.

Prvo izdanje Ultra festivala održano je 1999. godine u Miamiju, a ubrzo je steklo kultni status najvećeg svjetskog festivala elektronske glazbe koji afirmira mnoge izvođače te okuplja poznata imena glazbenog svijeta. Ultra Music Festival u ožujku je 2012. godine okupio čak 165.000 posjetitelja, a među izvođačima koji su tijekom godina nastupali na festivalskim pozornicama diljem svijeta ističu se David Guetta, Madonna, Black Eyed Peas, Armin Van Buuren, Depeche Mode, LMFAO, Skrillex, Tiesto, Avici, Fedde Le Grand, Fatboy Slim, Carl Cox, Chase and Status, Laidback Luke i mnogi drugi.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/trend_radio/ULTRA_EUROPE_Festival/poznati/*{/rokbox}
Prvo predstavljanje festivala Ultra Europe u Zagrebu nisu propustile ni brojne osobe iz društvenog života Hrvatske poput ministra turizma Veljka Ostojića, dogradonačelnice Splita Anđelke Visković, predsjednika KHL Medveščak Damira Gojanovića s hokejašima Martinovićem i Woughom, glazbenice Marije Husar, voditeljice Ivane Mišerić, vaterpolista Mladosti Martinića, Živkovića i Vukičevića, rukometaša Zagreba predvođenih kapetanom Horvatom, Špremom i Stepančićem, Nevena Ciganovića, manekenki Adrijane Dejanović i Antee Kodžoman, te mnogih drugih.


  U četvrtak, 6.12. u 17:15 i 21:00 sati na TV4r pogledajte prilog sa konferencije održane u Hypo centru u Zagrebu 28.11.  


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=-OgkOqWk1go}