KABA

D. Švegar nastavlja bitku s novom Toplanom – ne predaje se

KARLOVAC – Saga oko grijanja u Karlovcu još uvijek traje. Predstavnik Građanske inicijative “Za Karlovac” Domagoj Švegar podnio je tužbu protiv Gradske toplane za ispostavljanje računa unatoč tome što s njima nema potpisan ugovor. Odgovor je stigao od gospodarske inspektorice Ivane Nejak iz Odsjeka inspekcijskog nadzora u Karlovcu Državnog inspektorata RH. U tom dopisu Nejak potvrđuje činjenicu da ni on niti ostali vlasnici stanova u zgradi u kojoj živi nemaju potpisan ugovor s Gradskom Toplanom, ali dodaje kako je 13 od 21 vlasnika stanova platilo račun za kolovoz.

Imedika

-Na temelju toga zaključila je kako je većina suvlasnika zgrade time iskazala svoju volju da bude u ugovornom odnosu s karlovačkom tvrtkom, te je konstatirala da je ugovor prema tome valjan te obvezuje mene, kao i preostalih sedam suvlasnika zgrade koji nisu platili račun. Drugim riječima, na temelju računa koje su platili moji susjedi, ja sam protivno svojoj volji ušao u ugovorni odnos s Gradskom toplanom, napominje Švegar.

Na tu se odluku žalio Državnom inspektoratu RH i dobio je odgovor od glavne inspektorice Božene Vrbanić.

-Gospodarski inspektori u okviru svojih nadležnosti nemaju ovlasti narediti sklapanje ugovora između energetskog subjekta i potrošača o opskrbi i korištenju distribucijske mreže za potrošače koji su priključeni na zajedničko mjerilo toplinske energije. Takvo postupanje gospodarskih inspektora bilo bi protivno propisima, kaže Švegar. Rok za postupanje po prigovoru je 30 dana, iako Švegar niti nakon toga ne zna što će biti s ovim slučajem. No, siguran je u jedno – ne odustaje!

Ples