KABA

Na humanitarnom koncertu prikupljeno gotovo 4 tisuće kuna za terapijsko jahanje

KARLOVAC – Konji se za terapijsko jahanje koriste već desetljećima, a opće je poznato da djeci s posebnim potrebama – fizičkim ili mentalnim poteškocama, pomažu da razviju i poboljšaju svoje vještine, kao i opće fizičko i mentalno zdravlje. A upravo kako bi pomogli Konjičkom klubu Karlovac koji provodi terapijsko jahanje Udruga Ponos i Chorus Carolostadien organiziali su proteglog petka humanitrani koncert “Radujmo se s njima” na kojem su nastuplile karovačke glazbene snage.

Imedika

Prikupljeno je 3.910 kuna zajedno s donacijama koje su kasnije uplaćene. Sredstva su danas predana Ljiljani Vokić, predsjednici Konjičkog kluba Karlovac.

– Donacija će dobro doći, zimski je period, a konji trebaju jesti da bi mogli raditi i uveseljavati korisnike, rekla je Vokić zahvaljujući svima koji su kupili ulaznicu ili pak donirali sredstva.

Program terapijskog jahanja u Karlovcu Konjički klub provodi od 2001. godine i do sad ga je prošlo više od 200 djece s poteškoćama u razvoju. Trenutno se na 13 konja provodi terapija za 63 korisnika.

Ples