KABA

Karamarko potvrdio: Propusta u istrazi nije bilo!

KARLOVAC – Agonija obitelji Bilić sinoć je završena nakon gotovo godine I 6 mjeseci. DNA analiza zubala uspoređivana je s genotipom članova obitelji, oca, majke i sestara te potvrdila kako kosti nađene u utorak na području Modruša ipak pripadaju Antoniji Bilić. Voditelj DNA laboratorija, Milovan Kubat.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/antonija_1.mp3}

No uzrok smrti i dalje ostaje misterij. Obdukcija ostataka kostiju nije uspjela dati nikakve rezultate koji bi upućivali na uzrok smrti mlade Drnišanke, što je kažu stručnjaci, često kod ovakvih slučajeva. Signal Antonijinog mobitela posljednji puta je lociran kod odmorišta Modruš na autocesti A1, nedaleko mjesta Fulaje gdje su u utorak pronađene kosti. Policija i članovi HGSS-a ovo područje pretraživali su u dva navrata, u lipnju i studenom prošle godine, ali bez rezultata. Stoga se postavlja pitanje je li bilo propusta u istrazi. Bivši ministar unutarnjih poslova, Tomislav Karamarko.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/antonija_karamarko_1.mp3}

Imedika

Obitelj Bilić doznala je za rezultate DNA analize tek 15ak minuta prije sinoćnje konferencije. Bivši ministar Karamarko kaže da je obitelj trebala biti ranije obaviještena, ali ne želi previše ulaziti u to. Samo napominje kako su dali sve od sebe da pronađu nestalu Antoniju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/antonija_karamarko_2.mp3}

Karamarkove riječi potvrđuje i bivši zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić. Prioritet u pretraživanju bila je cijela trasa kojom se kretao Dragan Paravinja. Pretraženo je 100 kilometara te trase te 500 metara s jedne i druge strane ceste u dubinu. Sve lokacije, informacije i indicije koje su mogle upućivati na mjesto gdje je Paravinja ostavio Antonijino tijelo, bile su detaljno pretraživane više puta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brkic_antonija.mp3}

Ono što je najvažnije je činjenica da je Antonija Bilić pronađena, a njena obitelj sada napokon može imati mir.

Ples