KABA

Karlovačka bolnica dobila objedinjeni hitni bolnički prijem

KARLOVAC – Danas je svečano otvoren objedinjeni hitni bolnički prijem Opće bolnice Karlovac. To znači, napominje ravnatelj karlovačke bolnice Nedeljko Strikić, prijelaz na jedan sasvim drugačiji način rada – sve na jednom mjestu, brzo i bez lutanja pacijenata. U konačnici to znači smanjenu stopu invaliditeta, morbiditeta i mortaliteta.

Na otvorenju su prisustovali ministar zdravlja Rajko Ostojić sa suradnicima, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba-Bujević te predstavnici zdravstvenih ustanova i udruga pacijenata.

Do kraja godine, najavljuje Ostojić, ovakav bolnički prijem trebao bi se otvoriti u Ogulinu, a do kraja iduće godine i u 21 bolnici diljem Hrvatske. Objedinjeni hitni bolnički prijem zamišljen je kao jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente gdje će dobiti odgovarajuću medicinsku skrb na jednom mjestu. Karlovački objedinjeni hitni bolnički prijem izgrađen je u sklopu Projekta unapređenja hitne zdravstvene zaštite kojeg provodi Ministarstvo zdravlja uz pomoć Svjetske banke i OB Karlovac.

Troškovi uređenja prostora iznosili su 600 tisuća kuna dok je moderna medicinska oprema vrijedna preko 3 i pol milijuna kuna.